Hola a tothom! Com esteu? Escalfant motors per a les farteres de Nadal? Avui comencem una secció mensual en la qual us aconsellarem tot un seguit d’activitats culturals per a seguir gaudint del valencià. Unes activitats que intentarem que siguen d’allò més variades: cinema, música, exposicions, xarrades, teatre, entre d’altres, seran els fils conductors d’aquestes recomanacions.

Per començar, m’agradaria parlar-vos de les visites guiades (en valencià, per descomptat) que organitza el Museu de Prehistòria de València (Centre Cultural La Beneficència, Carrer de la Corona, 36, 46003 València). Trobem quatre períodes diferents, que faran les delícies dels aficionats a la història i a la prehistòria. En primer lloc tenim les societats prehistòriques, un recorregut de 300.000 anys des dels primers grups humans fins a l’Edat del Bronze. Seguint un ordre cronològic la següent sala que visitarem serà la relativa al món iber, que abasta els 600 anys de la seua presència al nostre territori. En tercer lloc podem gaudir de l’època romana, és a dir, els 900 anys que van des de la seua arribada a les nostres costes fins a l’establiment dels visigots. Finalment, la quarta exposició fa referència a la història dels diners, aquesta invenció que, ens agrade o no, ens acompanya des de fa un grapat de segles. En aquest enllaç podreu trobar la informació necessària sobre les visites.

Però, quina és la forma que tenen els prehistoriadors de saber com eren les societats que ens han precedit? Doncs gràcies als jaciments arqueològics que trobem al llarg del nostre territori. I en aquest sentit va la meua següent proposta: per a aquells que vulguen veure de més a prop d’on es trau tota aquesta informació, el Museu de Prehistòria organitza també visites guiades a diferents jaciments propers. Els més destacats són:

1. Poblat de l’Edat del Bronze de La Lloma de Betxí, Paterna.
2. XIV Jornades de portes obertes del Jaciment de Kelin (poblat iber), Caudete de las Fuentes.
3. Poblat iber del Puntal dels Llops, Olocau.
4. Poblat iber de la Bastida de les Alcusses, Moixent.
5. Jaciment de la Cova de Bolomor (100.000-350.000 anys abans del present), Tavernes de la Valldigna.

En tots ells us donaran una detallada explicació tant de com funciona una excavació arqueològica, com de la informació que n’han extret, evidentment en valencià. Ací podeu trobar tota la informació.

Espere que us hagen semblat interessants les nostres propostes i que us animeu a participar en alguna. Fins la pròxima!

Top
¿Necesitas ayuda?
Escanea el código
Garantía de
calidad
Excelente
4,9/5
Profesores altamente cualificados y experimentados