Hola a tothom! Com anem? A punt ja per a les Falles que ens venen damunt? Preparades i preparats per a una setmana de petards que semblen bombes i olor de xurro permanent? Jo sí, perquè tot això es compensa amb el fet que es fa molta vida de carrer, festa i bon rotllo, la qual cosa m’encisa!

Aquest mes comencem amb dues recomanacions musicals, emmarcades dintre del mateix cicle que esmentàvem el mes passat, el de La Pèrgola a la Marina. En primer lloc, el dissabte 23 podrem gaudir de Pau Alabajos. El cantautor de Torrent ens presentarà el seu últim treball Ciutat a cau d’orella, juntament amb els seus clàssics, alguns d’ells corejats ja com a himnes entre els seus seguidors més fidels.

Però si el que us agrada és una cosa més animadeta, el dissabte 30, al mateix escenari trobarem Sènior i el Cor Brutal, que ens oferiran el seu rock amb influències del country alternatiu i del folk americà i unes lletres profundes que no us deixaran indiferents. Per cert, els dos concerts seran, com ja vam dir el mes passat, totalment gratuïts.

Però abans de tot açò, haurà tingut lloc la festa de les festes dels valencians, Les Falles, i no me’n puc estar de fer-vos un parell de recomanacions interessants. La primera és que visiteu les anomenades falles experimentals. Són totalment diferents a la imatge que tenim d’una falla, amb eixos ninots de cartró-pedra que semblen tots iguals. Les experimentals ens ofereixen un concepte més modern, tant en la imatge com en el missatge, que sempre és més trencador. En aquest enllaç en trobareu alguns exemples d’anys anteriors

I en aquest altre tota la informació respecte a quines falles competiran enguany en la secció experimental

L’altra recomanació és que seguiu les activitats de les anomanades Falles Populars i Combatives, que ens faran gaudir de la festa d’una forma alternativa, amb diferents activitats, entre les quals destaquem les albaes o el carcatasques. En aquest enllaç podreu torbar la programació i també la seua filosofia

Però si sou més de quedar-vos a casa que de festa, l’última recomanació és que vegeu el programa d’Àpunt Ciutats desaparegudes. Recorren un gran nombre de pobles i ciutats del País Valencià i veuen com han canviat al llarg dels anys comparant l’actualitat amb fotografies de principis del segle XX. Nostàlgia i amor pel territori a parts iguals. Podeu veure tots els programes ací.
I fins ací les meues recomanacions per al mes de març. Espere que les gaudiu tant com jo he gaudit recopilant-les. Ens veiem el mes que ve!

Top
¿Necesitas ayuda?
Escanea el código
Garantía de
calidad
Excelente
4,9/5
Profesores altamente cualificados y experimentados