Hola a tothom! Com va? Una volta superades les Falles entrem al mes d’abril, mes de plans pasqüers, d’empinar el catxerulo i menjar-se la mona. Ací us oferim, com sempre, tot un seguit de suggeriments perquè passeu unes vacances d’allò més entretingudes, si és que teniu la sort de gaudir-ne.
En primer lloc, comencem amb un documental molt necessari: En la bretxa, un documental de creació col·lectiva emés en Àpunt el dia 8 de març, que analitza les causes de la desigualtat de gènere en el treball i hi reflexiona. Un treball imprescindible per a comprendre i intentar trobar solucions a aquesta injusta discriminació.
Ens n’anem ara al teatre, concretament a veure una obra anomenada L’increïble assassinat d’Ausiàs March. En aquesta entretinguda proposta viatjarem a l’època en què va viure l’escriptor per esbrinar quin és el motiu pel qual hi ha un carrer amb el seu nom a pràcticament cada poble del País Valencià. A més, també ens enfrontarem a tot un seguit d’esdeveniments misteriosos que semblen estar relacionats amb el nostre poeta.
Però si el que ens demana el cos és una mica més de marxa, la següent proposta us deixarà d’allò més satisfets. Es tracta de la primera edició del Primafest, un festival de música que se celebrarà a l’Eliana el dissabte 13 d’abril i comptarà amb la presència de grups com Oques Grasses, Tesa, Mafalda, Cactus i Jazzwoman, entre d’altres. Diferents estils però amb un denominador comú: música feta en valencià.
Finalment, no em puc estar de fer-vos una recomanació un tant peculiar. Es tracta ni més ni menys que del joc de cartes La Fallera Calavera, una divertida manera de passar una vesprada de Pasqua rient i coneixent els personatges més famosos de la cultura popular valenciana, mentre intentem reunir tots els ingredients per a fer la millor paella.
I fins ací les recomanacions del mes d’abril. Que passeu una Pasqua ben gojosa i espere tornar a veure-vos el mes vinent.
Es necesario apostar por el valenciano, un idioma que en muchas ocasiones se pierde y es sustituido en la calle por el castellano.
En ello estamos, colaborando para ayudar a que la gente no sólo lo hable si no que lo disfrute 🙂