Diccionaris útils per a aprendre valencià

Quins diccionaris i manuals són útils per a estudiar valencià?

Esteu estudiant valencià i quan us sentiu desamparats consulteu Google traductor o el Salt? Aquestes ferramentes són útils en certs moments de desesperació, però per a preparar-se un examen de llengua cal tindre les millors eines, per tal d’obtindre els millors resultats. És per això que des de l’Acadèmia La llibreta volem ser la vostra guia i oferir-vos consells de tot tipus. En darreres publicacions vam comentar com eren els exàmens de C1 o de C2 segons cada institució. Doncs ara ha arribat el torn de presentar-vos els vademècums! Us seran d’allò més útils tant per a la consulta com per a l’aprenentatge i resolució de dubtes. Arranquem!

  • El Diccionari Normatiu Valencià de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, és a dir, el nostre diccionari de capçalera, en format web o des de l’aplicació al mòbil (disponible a Google Play i App Store). Quan cerqueu qualsevol mot, hi trobareu, a més dels diversos significats i expressions que el contenen, la pronúncia tant escrita com parlada (cliqueu l’altaveu). Si el que busqueu és un verb, hi tindreu també la conjugació completa. En l’opció de consulta avançada podreu optar per perfilar la vostra recerca i localitzar exactament el que volíeu. Si en voleu saber més, podeu visualitzar el següent vídeo:

 

I què fem amb els dubtes gramaticals?

A vegades necessiteu resoldre algun aspecte de gramàtica molt concret? Eixes respostes no estan en els diccionaris, cal anar-hi més enllà i tindre a l’abast alguna ferramenta de caràcter més morfosintàctic. Per això, a continuació, us en deixem algunes:

  • L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha adaptat les seues gramàtiques en forma de pàgina de consulta i ha creat Gramàtic On, és a dir, un accés ràpid als continguts de la Gramàtica valenciana bàsica i la Gramàtica normativa valenciana. Amb aquesta eina podreu donar una resposta clara a les qüestions gramaticals que tingueu.
  • La Universitat de València posa a l’abast de tothom un recull de dubtes generals sota el títol de Gramàtica zero. Hi trobareu respostes pràctiques, senzilles, amb molts exemples i solucions. 
  • Optimot, consultes lingüístiques és una ferramenta lingüística ben variada, ja que, a més de diccionari i traductor del castellà, amb l’opció de fitxes ens permet resoldre dubtes gramaticals, d’estil, ortogràfics, de lèxic i vocabulari. Cal tindre en compte que inclou diverses fonts: DIEC, diccionaris del TERMCAT, Diccionari català-castellà i castellà-català d’Enciclopèdia Catalana, fitxes de dubtes lingüístics… Per tant, és un recurs ben útil.

 

I ací acaba la nostra proposta de recursos d’eines lingüístiques que us poden fer més fàcil l’aprenentatge del valencià. Esperem que les tingueu sempre a l’abast i us siguen de profit. Si en voleu compartir alguna més, deixeu-nos un comentari i us llegirem. 

Cursos PAU exprés 2024

Domina la PAU: exámenes difíciles, trucos y errores comunes en nuestro curso exprés.

Compra nuestros apuntes

Tienes nuestros apuntes, esquemas, resúmens, glosarios y mucho más disponibles por 40€ y el curso de videomaterial por 190€. 

Prepárate en la Llibreta

Prepárate con nuestroscursos híbridos. Podrás asistir de manera presencial u online. ¡Además las clases se quedan grabadas!

Calculadora de notas

Utiliza nuestro simulador de notas y descubre cuál es tu objetivo para que te alcance la nota de corte.

También te puede interesar

Top
¿Necesitas ayuda?
Escanea el código
Garantía de
calidad
Excelente
4,9/5
Profesores altamente cualificados y experimentados