La JQCV convoca les proves de tots els nivells de valencià per a octubre de 2023.

Els exàmens de valencià de la JQCV són proves per avaluar el coneixement de la llengua valenciana en els seus diferents nivells i llenguatges específics. A continuació es detallen els requisits i terminis de matrícula per a les proves de 2023:

Requisits generals:

 • Tenir 16 anys complits en el moment de realitzar la prova.
 • No és necessari acreditar el nivell anterior per a matricular-se en un nivell superior.
 • Per a matricular-se en les proves de Llenguatge administratiu o Llenguatge als mitjans de comunicació s’ha d’estar en possessió del certificat de nivell C1 de valencià o equivalent.
 • Per a matricular-se en la prova de Correcció de textos s’ha d’estar en possessió del certificat de nivell C2 de valencià o equivalent.

Instruccions per a la matrícula:

Per a inscriure’s en les proves de la JQCV, has de seguir els següents passos:

 1. Accedeix al lloc web https://provesjqcv.gva.es i realitza la inscripció.
  • Si és necessari, adjunta la documentació requerida, com el carnet de família nombrosa, el carnet de família monoparental o la targeta acreditativa de persona amb discapacitat.
 2. Abona les taxes, que només es poden pagar telemàticament amb una targeta bancària o càrrec en un compte bancari. S’ofereix un descompte del 10%.
 3. Registra la sol·licitud en la mateixa aplicació web perquè la inscripció siga completa.

El justificant generat és vàlid com a confirmació de la presentació telemàtica i haurà de portar-se el dia de la prova.

No s’admetrà cap canvi de localitat degut a la capacitat limitada de les seus.

Terminis d’inscripció i matrícula:

 • Llenguatges específics (Llenguatge administratiu, Llenguatge als mitjans de comunicació i Correcció de textos): del 2 al 5 de maig de 2023, tots dos inclosos, sense necessitat de petició prèvia de torn.
 • Nivells A2, B1 i B2: del 26 al 30 de juny de 2023, tots dos inclosos, sense necessitat de petició prèvia de torn.
 • Nivells C1 i C2: es requereix una sol·licitud de torn de matrícula (cita prèvia) com a requisit previ a la matrícula.
  • La sol·licitud de torn de matrícula per al nivell C1: disponible des de les 9 hores del dia 6 de juliol fins a les 9 hores del dia 10 de juliol de 2023 o fins que s’esgoten els torns.
  • La sol·licitud de torn de matrícula per al nivell C2: des de les 10 hores del dia 6 de juliol fins a les 10 hores del dia 10 de juliol de 2023 o fins que s’esgoten els torns.

Els enllaços a les sol·licituds de torn estaran disponibles a la pàgina web  https://provesjqcv.gva.es.

Les persones amb torn assignat per als nivells C1 i C2 hauran de realitzar la matrícula telemàtica i el pagament de la taxa en la data i franja horària assignada.

Dates d’examen de valencià JQCV 2023

Certificats de llenguatges específics:

Les proves de Llenguatge administratiu, Correcció de textos i Llenguatge als mitjans de comunicació es realitzaran en una única jornada el 17 de juny de 2023. L’hora d’inici serà a les 09:00 h per a les proves de Llenguatge administratiu i Correcció de textos, i a les 16:00 h per a la prova de Llenguatge als mitjans de comunicació.

Certificats de nivell A2, B1, B2, C1 i C2:

La primera jornada de les proves escrites per als certificats de nivell A2, B1, B2, C1 i C2 es realitzarà el dissabte 14 d’octubre de 2023. En aquesta jornada s’avaluaran les àrees de comprensió escrita, de comprensió oral, d’estructures lingüístiques i d’expressió i interacció escrites. Les hores d’inici de les proves seran les següents:

 • B1: 09:00 h
  C1: 09:00 h
  A2: 16:00 h
  B2: 16:00 h
  C2: 16:00 h

L’àrea d’expressió i interacció orals dels nivells A2, B1, B2, C1 i C2 es realitzarà en les dates del 21 d’octubre, 28 d’octubre i 4 de novembre de 2023, segons la localitat i nivell. Els horaris de les proves orals podran ser de matí o de vesprada, segons la localitat, i es podran consultar en la pàgina web de la JQCV.
És important que les persones aspirants revisen detingudament el calendari de proves per assegurar-se que no coincideixen en el mateix dia i hora, i així poder matricular-se en tots els nivells de coneixements de llengua que desitgen.

Pots ampliar informació en el següent enllaç: JQCV.

Centres de realització de les proves 2023

Abans de la realització de les proves, es publicaran amb anticipació els centres on tindran lloc.

Les localitats on es duran a terme les proves inclouen Alacant, Alcoi, Alzira, Benidorm, Borriana, Buñol, Castelló de la Plana, Dénia, Elda, Elx, Gandia, Llíria, Ontinyent, Oriola, Paterna, Sagunt, Segorbe, Sueca, Torrent, València, la Vall d’Uixó, Villena, Vinaròs i Xàtiva.

Preguntes freqüents

Si tens problemes o dubtes referents a la matrícula o altres qüestions, pots consultar les preguntes freqüents de la JQCV o acudir als punts d’informació.

www.jqcv.gva.es. Atenció telefònica: 012/963866000

¿Puc certificar el meu nivell de valencià amb altres proves a part de les de la JQCV?

Sí, existeixen altres proves que es reconeixen per a certificar el nivell de coneixement de valencià, a banda de les proves de la JQCV. En aquest post t’expliquem els exàmens de certificació existents a la Comunitat Valenciana i les diferències entre els models d’examen.

Models d’examen de valencià

Practica amb models resolts d’examen reals de valencià aquí.

Prepara't en La llibreta

Apunta’t a qualsevol dels nostres cursos de valencià. Disposem de cursos en línia en directe o diferit i de classes presencials en grups reduïts.

Top
¿Necesitas ayuda?
Scan the code
Garantía de
calidad
Excelente
4,9/5
Profesores altamente cualificados y experimentados